Safe to Play koulutukset ovat laajan yhteistyön ja vuosia kestäneen huolellisen suunnittelun tulos. Jatkuvan kehityksen ansiosta tarjoamme kiitetyn turvallisuuskoulutuksen, joka vastaa alan todellisiin tarpeisiin. Koulutuksen päätavoite on auttaa osallistujaa ymmärtämään turvallisuuden perusteet kokonaisuutena standardien ollessa yksi osa-alue. Safe to Playn kehittämä leikki- ja lähiliikunta-alueiden turvallisuuskoulutus on kokonaisvaltainen, materiaaleiltaan laadukas ja tekniseltä sisällöltään täsmällinen.

Leikkipaikan ja lähiliikunta-alueiden turvallisuuskoulutus

Luotettu
Arvostettu
Kiitetty

Se alkuperäinen, jonka tasoa muut tavoittelevat.

Koulutuksen lähdemateriaalin on kehittänyt ISO 17024 akkreditoitu S2P sertifiointi ja se seuraa kansainvälisiä määrityksiä (TR 17207 and ISO 24665) leikki- ja liikuntapaikkojen tarkastajien pätevyydestä. Safe to Playn vuonna 2014 kehitetty koulutus on luonnollisesti Viherympäristöliiton vuonna 2023 julkaiseman määrityksen mukainen (lue lisää).

Kasvava määrä S2P koulutuskumppaneita tarjoaa erikielisiä ja eri alueille lokalisoituja koulutuksia sekä etänä, että lähiopetuksena eri puolilla maailmaa. Koulutuskalenterista löydät juuri sinulle parhaiten soveltuvan – myös ruotsiksi!

Safe to Play koulutukset täyttävät pääsyvaatimuksen S2P sertifiointiin osallistumiseksi ja usein sertifiointikokeet järjestetäänkin koulutusten yhteydessä.

  • Huoltokoulutus: Välineiden asennus, alueiden huolto sekä toimintatarkastusten teko.
  • Aluesuunnittelukoulutus: Huoltokoulutukseen kuuluvien lisäksi alueiden suunnittelu, asennustiimien veto ja asennuksen valvonta.
  • Hallinnointikoulutus: Huoltokoulutukseen kuuluvien lisäksi henkilöstön johtaminen sekä riskien ja turvallisuuden hallinta.
  • Peruskoulutus: Huolto-, Aluesuunnittelu- ja Hallinnointikoulutuksiin kuuluvien lisäksi rakennusprojektien vetäminen sekä välineiden myynti ja hankinta.
  • Tarkastajakoulutus: Peruskoulutukseen kuuluvien lisäksi vuosi- ja käyttöönottotarkastusten riskiperusteinen teko sekä muut asiantuntijatehtävät kuten suunnitelmien tarkastus.

Miksi osallistua nimenomaan Safe to Play koulutukseen?

1 Koulutus on helppotajuinen.
Koulutus lähestyy turvallisuutta kokonaisvaltaisesta ja riskinarviointiin perustuvasta suunnasta. Standardit ovat luonnollisesti osa materiaalia, mutta turvallisuuden kokonaisvaltaista ymmärtämistä painotetaan Standardien lukemisen ja tulkitsemisen sijaan.

2 Viisi eri tasoa.
On selvää, että eri ammateissa tarvitaan eri määrä ja erilaista tietoa turvallisuudesta. Siksi Safe to Play koulutuksissa on viisi eri tasoa alkaen yhden päivän huoltokoulutuksesta aina täyteen seitsemän päiväiseen tarkastajakoulutukseen.

3 Laajenna tasoa myöhemmin.
On tavallista, että työtehtävät vaihtuvat ajan saatossa. Mikäli ilmenee tarve laajempaan koulutukseen, Safe to Play koulutusjärjestelmä mahdollistaa helpon kehityspolun. Esimerkiksi, mikäli aluesuunnittelija alkaa myöhemmin vetää rakennusprojekteja, hänen tarvitsee käydä vain yksi päivä lisää!

4 Kattava ja laadukas.
Koulutusjärjestelmän toimintaperiaate on tehdä mahdollisimman korkealaatuiset koulutusmateriaalit. Todellisten tarkastuskuvien lisäksi koulutuksessa käytetään runsaasti kaavioita ja visualisointeja. Lupaamme, että osallistuminen on mukaansatempaavaa!

5 Mahdollisuus S2P sertifiointiin.
Käytännössä kaikki koulutukseen osallistujista liittyvät S2P sertifiointiohjelmaan, joka on TUKESin alaisen FINASin akkreditoima puolueeton todiste henkilön pätevyydestä eri tehtäviin. Työnantajalle sertifikaatti on myös keino varmistaa, että oppilas seurasi koko koulutuksen!

6 Pätevyyden ylläpito täydennyskoulutuksin.
Safe to Play tarjoaa S2P sertifioiduille maksuttomia täydennyskoulutuksia (hinta muille jopa 200 €). Näitä tarvitaan, sillä kaikkea ei voi omaksua kerralla, asioita unohtuu, vaatimukset muuttuvat ja uusia työkaluja kehitetään. Ethän jättäisi uutta autoakaan huoltamatta?

Koulutusten rakenne

Täysi Safe to Play koulutus sisältää itseopiskelun ja seitsemän koulutuspäivää. Eri tasot sisältävät yhden, kolme, neljä tai kaikki seitsemän päivää. Kunakin päivänä on eri teema:

  • 1. päivä: Huolto
  • 2. päivä: Standardit
  • 3. päivä: Alueiden suunnittelu
  • 4. päivä: Hallinnointi
  • 5. päivä: Riskinarvioinnin teoria
  • 6. päivä: Käytännön riskinarviointi
  • 7. päivä: Tarkastusten teko
Welcome to safe to Play trainings!

Hyvissä ajoin ennen kouluksen alkamista oppilaat saavat Safe to Play oppikirjan sekä tehtäväkirjat, joiden avulla opiskelu voi alkaa jo ennen varsinaista koulutusta. Tämän ansiosta koulutuksen suuri tietomäärä ei ylikuormita inhimillistä oppimiskykyä. Takaamme, että Safe to Play koulutuksissa jokainen – aiemman kokemuksen laajuudesta riippumatta – oppii uutta!

Päivä 1Päivä 2Päivä 3Päivä 4Päivä 5Päivä 6Päivä 7
Huoltokoulutus1
Aluesuunnittelukoulutus124
Hallinnointikoulutus123
Peruskoulutus1234
Tarkastajakoulutus1234567

Referenssit

Safe to Play on kouluttanut noin 1000 henkilöä kuluneen 10 vuoden aikana! Tämä on järisyttävä etumatka kokemuksessa verrattuna muihin turvallisuuskoulutusten tarjoajiin Suomessa. Viherympäristöliiton julkaistua Safe to Play koulutusten kanssa yhtenevän sisältömäärityksen vuonna 2023, muut kouluttajat vasta aloittelevat koulutustensa päivittämistä Safe to Play koulutuksia vastaaviksi. Siinä onkin työtä, sillä Safe to Play on käyttänyt kehittämiseen satoja tunteja, kymmeniä tuhansia euroja ja vuosien testauksen.