‘Usein kysyttyä koulutuksista’ on kokoelma kysymyksiä, joita koulutukseen tulevalla saattaa olla mielessään. Nämä kysymykset voivat myös auttaa ratkaisemaan, onko koulutus koulutukseen tulevan tarpeiden mukainen.
Usein kysyttyä koulutuksista
Mistä koulutuksessa esitettävä tieto on peräisin?
Safe to Play koulutuksen sisältö on julkaistu Safe to Play Encyclopedia -kirjana ja -sovelluksena. Tuo sisältö on kehitetty vuosina 2012–2014 käsi kädessä eurooppalaisen tarkastajien pätevyysmäärityksen kanssa ja se sisältää standardien lisäksi tietoa riskinarvioinnista, teknisestä tuotannosta, aluesuunnittelusta, lapsen kehityksestä ja juridiikasta.
Minkä riskinarviointimenetelmän opin koulutuksessa?
Safe to Play koulutus on ollut riskinarvioinnin pioneeri vuodesta 2014 – jo aikana, jolloin useimmmat muut pitivät standardinmukaisuutta takeena turvallisuudesta. Koulutuksessa opetettava S2P menetelmä on kehitetty RAPEX direktiivistä, mikä on Euroopan kuluttajaviranomaisille tarkoitettu yleinen kuluttajatuotteiden riskien arviointimenetelmä.
Lue lisää Minkä riskinarviointimenetelmän opin koulutuksessa?
Mikä on todistuksen painoarvo pätevyyteni todistamisessa?
Safe to Play koulutuksesta saat osallistumistodistuksen, mikä on lähinnä työnantajalle annettava todistus osallistumisesta ilman tietoa siitä, minkä verran osallistuja on omaksunut tietoa. Mutta koulutus antaa osallistumisoikeuden S2P sertifiointikokeeseen. S2P sertifikaatti puolestaan on TUKESin alaisen FINASin akkreditoima, koko Euroopassa hyväksytty ja 100 % luotettava todiste henkilön pätevyydestä huolehtia kuluttajaturvallisuudesta sertifikaatin osoittamassa laajuudessa.
Lue lisää Mikä on todistuksen painoarvo pätevyyteni todistamisessa?
Millaisen kirjallisen aineiston saan koulutuksesta?
Safe to Play Encyclopedia on uniikki, vuosia kestäneen kehitystyön tulos ja sen sisältö on vertaisarvioitu useita kertoja. Teos on ollut saatavana eri kielillä ja siitä on aktiivisesti pyydetty palautetta, minkä perusteella sisältöä on kehitetty pitkäjänteisesti jo vuosien ajan.
Lue lisää Millaisen kirjallisen aineiston saan koulutuksesta?
Mitä käytännön harjoitteita koulutuksessa on?
Safe to Play koulutuksen jaksot ovat 1,5 tunnin pituisia, ja jokaisessa on käytännön harjoitteita. Lisäksi tarkastajakoulutukseen kuuluu Safe to Play Inspector sovelluksen käytön käytännön opettelu ja mallitarkastusraportin tuottaminen. Ylimmälle, S2P Inspect** tasolle pääseminen edellyttää lisäksi kentällä annettavan näyttökokeen hyväksyttyä suorittamista.
Miten ylläpidän pätevyyttäni tulevina vuosina?
Safe to Play koulutetut ja S2P sertifioidut saavat kolme ainutlaatuista etua. Nämä edut ovat merkittäviä tällä alalla, missä standardeissa esitetyt vaatimukset ja turvallisuudesta huolehtivien arkityön käytänteet kehittyvät vuosi vuodelta.
Onko kouluttajalla eturistiriita koulutukseen tulevan kanssa?
Safe to Play on huolellinen siinä, ettei kouluttajalla ole mitään eturistiriitaa koulutettavien kanssa. Näin voisi olla, jos kouluttaja itse tekisi merkittäviä määriä tarkastuksia tai muita töitä, mitä koulutettavat tulevat tekemään. Safe to Play voisi helposti tienata kymmeniä tuhansia tekemällä tarkastuksia itse. Emme kuitenkaan tee sitä, sillä eturistiriidattomuus on elintärkeää!
Lue lisää Onko kouluttajalla eturistiriita koulutukseen tulevan kanssa?
Onko koulutus Viherympäristöliiton turvallisuuslautakunnan julkaiseman määrityksen mukainen?
Lyhyt vastaus: Kyllä. Safe to Play koulutuksen sisältö on yhdenmukainen kaikilta osin ja ylittää merkittävästi sen, mitä Viherympäristöliiton turvallisuuslautakunta on julkaissut.